Jesus of Nazareth

Jesus of Nazareth Online sa Prevodom

Jan. 06, 1977

Sezone i Epizode

1Season 1 Jan. 06, 1977

Autor

Glumci

Olivia Hussey isVirgin Mary
Virgin Mary
Anne Bancroft isMary Magdalene
Mary Magdalene
Christopher Plummer isHerod Antipas
Herod Antipas
Ian McShane isJudas Iscariot
Judas Iscariot
Ernest Borgnine isThe Centurion
The Centurion
James Farentino isSimon Peter
Simon Peter
Michael York isJohn the Baptist
John the Baptist

Opis

Serija je snimana u Tunisu i Maroku, a osvojila je pet nominacija za nagradu BAFTA (1978.) i dvije nominacije za Emmy (1978.). Iste je godine osvojila i nagradu talijanske nacionalne udruge filmskih kritičara u tri kategorije (najbolja fotografija, kostimi i scenografija).

Serija je dojmljiv i senzibilan prikaz života i smrti Isusa Krista (Robert Powell): pratimo njegovo rođenje, djetinjstvo, susret s Ivanom Krstiteljem (Michael York) i njegovo krštenje, njegova čuda, te naposljetku raspeće i uskrsnuće. Ova epska drama nastajala je četiri godine (1974. – 1977.), a osvojila je priznanje i pohvalu i kritike i vjerskih vođa diljem svijeta zbog svoje senzibilnosti i ekumenskog karaktera. Ovu međunarodno priznatu i nagrađivanu ekraniziranu verziju Isusova života karakterizira uzvišen stil, iskrenost te poštovanje vjerskih učenja i povijesnih izvora.

Za ulogu Isusa Krista, među stotinama kandidata, Zeffirelli je odabrao Roberta Powella koji u to vrijeme nije bio zvijezda, ali je prema ocjeni redatelja uz talent imao sve karakteristike potrebne za tu zahtjevnu ulogu. Uz Powella, uloge u seriji tumače brojne velike međunarodne zvijezde, uključujući Sir Laurencea Oliviera, Anne Bancroft, Anthonyja Quinna, Michaela Yorka, Sir Ralpha Richardsona, Petera Ustinova, Claudiju Cardinale i dr.

Originalni naziv Jesus of Nazareth
TMDb ocjena 8 34 votes
Datum prvog prikazivanja Jan. 06, 1977
Datum zadnjeg prikazivanja Jan. 06, 1977
Sezone 1
Epizode 4
Average Duration 382 minutes

Slični naslovi

The Orville
The Innocents
Band of Brothers
The New Pope
Mayans M.C.
When Heroes Fly
Vikings
Sanditon
The Handmaid’s Tale
Wireless
The Stand
Merlin